udfold dit talent i Thy og på Mors

Morsø Jernstøberi: Gryderne fra Morsø er tilbage

Morsø Jernstøberi: Gryderne fra Morsø er tilbage

Gryderne fra Morsø er tilbage

De har været elsket i generationer, støbejernsgryderne fra Morsø. Nu relanceres det
gedigne køkkentøj i serien N.A.C, der samtidig er premiere på en helt ny produktlinje

Materialet er gammelt. Gammel er også rigtig mange menneskers kærlighed til produktet og til kvaliteten. Men stilen er ny, og den rammer tidsånden perfekt: Efter en pause på 20 år lancerer Morsø Jernstøberi nu igen en serie af gryder og pander i støbejern. Serien har fået navnet N.A.C efter N. A. Christensen, der for godt 160 år siden etablerede støberiet på Mors og skabte helt nye standarder med bl.a. kakkelovne og senere brændeovne – samt altså køkkentøj, der senest gik sin sejrsgang på internationale markeder under navnet COPCO.

”Støbejern er et fantastisk materiale. Man kan sige, det har været ’det nye sort i 160 år’, for materialet har altid kunnet bruges til det, de forskellige tidsaldre efterspurgte”, siger marketingchef Lone Attermann, Morsø Jernstøberi. Med den nye serie af gryder, kasseroller, cocotter, sauterpander, grill- og stegepander i støbejern søsætter Morsø Jernstøberi en helt ny produktlinje, Cooking & Dining, som yderligere skal forstærke det internationale brand, Morsø allerede har inden for brændeovne og terrasseovne.

”Vi har døbt den første serie N. A. C efter Morsø Jernstøberis grundlægger, jernstøber N. A. Christensen, for med den nye serie af køkkentøj vender vi tilbage til de rødder, der er en væsentlig del af virksomhedens succes gennem 160 år”, siger Lone Attermann. Lanceringen sker som en hyldest til grundlæggeren og som en markering af Morsø Jernstøberis 100 års jubilæum som Leverandør til Det Kgl. Danske Hof. Hun påpeger det fascinerende i, at virksomheden gennem 160 år har anvendt det samme råmateriale, støbejern, til så forskellige produkter som staldvinduer, gravkors, kakkelovne, køkkengrej, brændeovne og terrasse- og grillovne til udendørslivet. Spændvidden understreger materialets fordele med hensyn til formgivning, og det er især støbejerns evne til at fordele varme jævnt, der sammen med Morsø’s bevidste design har givet produkterne fra Mors popularitet gennem generationer.

Rammer tidsånden

”Morsø har siden 1853 fremstillet eksklusive og funktionelle gryder, potter og pander, og det er med den erfaring i bagagen, Morsø sammen med den prisbelønnede danske arkitekt Klaus Rath har udviklet Morsø N.A.C”, siger Lone Attermann.

”Tidsånden bevæger sig jo væk fra, at det skal gå stærkt i køkkenet. Nu må det god tage tid at lave god mad, og vi vægter det autentiske, kvaliteten og den gode råvare – også i det udstyr, vi bruger til at lave maden”, siger Lone Attermann.

”Støbejern har forlængst bevist sin overlegenhed inden for den ædle kogekunst. Produkterne egner sig lige så godt til simre- og vintermad som til grill og lette sommerretter. Det er i støbejernets struktur, en del af hemmeligheden ligger. Råvarerne bevarer deres næringsstoffer og smag optimalt under tilberedning i støbejern. Derfor er så mange kokke også vilde med at lave mad i støbejernsgryder eller –pander”, siger Lone Attermann.

Står på 3 ben

Den nye produktlinje ”Cooking & Dining” vil i fremtiden bringe flere produkter med sig, og med den nye linje står Morsø Jernstøberi nu på tre ben: De nærmest legendariske brændeovne, som stadig er hovedproduktet, ovne til outdoor-brug og til madlavning udendørs, samt den nye serie af køkkentøj, som udgør det nye ’indoor’-ben for virksomheden.

Kort om Morsø Jernstøberi A/S
Morsø Jernstøberi er grundlagt i 1853 af jernstøber N.A. Christensen og udgjorde gennem generationer et sandt industrielt eventyr i Nykøbing, hvor støberiet havde mere end 300 ansatte. I dag er Morsø internationalt kendt for virksomhedens brændeovne, der eksporteres til mere end 30 lande. Her er succes’en baseret på virksomhedens samarbejde med anerkendte designere samt på en forbrændingsteknologi, der gør brændeovnene til de mest miljøvenlige på verdensmarkedet. Morsø har gennem mere end 100 år været leverandør til det kongelige danske hof. Virksomheden har 92 medarbejdere.

http://denmark.morsoe.com/

Af Kjeld Vang

 

Det sker i Thy og på Mors

Projektet er støttet af

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne
   

Kontakt

Virksomhedsservice - Jobcenter Thisted
Asbjørn Husum Kolby
ashk.jobcenter@thisted.dk
Mobil: 21 54 68 19