udfold dit talent i Thy og på Mors

Børnene vil holde ferien i Jesperhus

Børnene vil holde ferien i Jesperhus

Masser af aktivitet – og ikke mindst Jungledyret Hugo – trækker børnefamilier til Jesperhus Feriepark igen og igen

Den vigtigste medarbejder i Jesperhus Feriepark er hverken direktør Jesper Overgaard eller den, der sørger for, at kassen stemmer. De er for længst blevet overhalet i popularitet af en pelsklædt fantasifigur med spilopper i de venlige øjne. Jungledyret Hugo har siden 2009 været maskot for Jesperhus Feriepark, og det har haft appel til en målgruppe, som er vigtig for Jesperhus: Børnene. ”I mange børnefamilier er børnene de reelle beslutningstagere, når årets feriemål bestemmes. Og børnene er vilde med Hugo. Derfor har vi 60 % gengangere blandt de børnefamilier, der lægger sommerferien i Jesperhus”, siger direktør Jesper Overgaard. Han lagde i 1966 navn til den blomsterpark, der startede det store ferieeventyr på Mors. I dag består Jesperhus Feriepark foruden blomsterparken af en Jungle-Zoo hvor dyrene færdes frit, vandland, legeland, stor campingplads og et feriecenter med samlet 210.000 overnatninger sidste år. Jesperhus har netop offentliggjort planer for den næste udvidelse: Opførelse af 160 hotelhytter.

Eventyr på ferien

”Børn vil have eventyr på ferien. De vil udfordres på deres fantasi, og de vil gerne møde noget, de kender. Derfor har vi gjort Jungledyret Hugo til en figur, der går igen – han er på en måde vores Mickey Mouse”, siger Jesper Overgaard. Temaparker boomer i disse år, og i Jesperhus Feriepark dyrkes eventyret også gennem levendegørelse af nogle af H. C. Andersens eventyr, pirattemaer og andre populære emner. ”Vi kombinerer eventyr med leg og aktivitet, så børnene udfordres. Det giver en ekstra dimension på en ferie, der også rummer timers leg i badelandet m.v. Og oven i det kan børn og forældre så opleve piratshows, hvor de selv er en del af forestillingen og forskellige andre shows, der bringer eventyr og sjov ind i ferien. ”Helheden og tema-tanken er vigtig for os, samtidig med, at ferien skal byde på muligheder for afslapning, badning og ture uden for Jesperhus”, siger Jesper Overgaard. Derfor har Jesperhus et samarbejde med Handelsstandsforeningen i Nykøbing, hvor butikkerne og underholdning hen over sommerhalvåret også byder på oplevelser for hele familien. ’By Night’-arrangementerne hen over sommeren styrker også vores produkt, og derfor indgår aktiviteterne i Nykøbing også i vores markedsføring. Mange af vores gæster er positivt overraskede over alt det, gågaden og havneområdet i Nykøbing byder på”, siger Jesper Overgaard, som også har roser til Morsø Kommune for den måde, turismen prioriteres på.

Verdens bedste værter

Jesperhus Feriepark har cirka 300 medarbejdere i højsæsonen. De arbejder alle sammen for, at gæsterne på Jesperhus skal have den bedst mulige ferieoplevelse. ”Vi arbejder meget med begrebet værtskab og har en ambition om at være ”Verdens bedste værter”. Derfor gennemgår alle medarbejdere et løbende uddannelsesforløb i service og værtskab. Samlet får sæsonmedarbejderne en ganske solid erhvervserfaring, som mange af dem kan have gavn af i deres videre karriere”, fortæller Jesper Overgaard. ”Vi har 1.200 ansøgere til sæsonarbejde, men langt den største del af vores sæsonmedarbejdere er gengangere, og vores fokus på værtskab har løftet vores serviceniveau og det samlede produkt ganske betydeligt. Kundeanalyser viser, at gæsternes tilfredshed fortsat er stigende, og det er den væsentligste forudsætning for, at de vælger en ferie i Jesperhus Feriepark en anden gang”.

160 nye ferieboliger planlagt

Jesperhus Feriepark er parat til at opføre 160 ferieboliger i et naturskønt område over for det nuværende feriecenter. De 160 enheder opføres og drives som et særskilt hotelprojekt, og der åbnes eventuelt mulighed for, at de 100 kvadratmeter store feriehuse kan udstykkes som private ejendomme, som man kender det fra blandt andet Lalandia. Feriehusene kommer til at danne et særskilt feriekompleks med fællesarealer, legepladser m.v., og en eksisterende landejendom på området inddrages og ombygges til aktivitetsgård for beboerne.

Kort om Jesperhus Feriepark
Jesperhus Feriepark blev i 1966 grundlagt som Jesperhus Blomsterpark og er i dag med sine 8 hektar Nordeuropas største Blomsterpark. Blomsterparken er løbende udvidet med stort Legeland og JungleZoo. Feriecenteret består af 650 campingenheder, 40 campinghytter, 103 hytter med eget toilet og bad, 10 feriehuse med bad og toilet samt en lang række aktiviteter. Jesperhus Feriepark havde i 2014 216.000 gæster og 210.000 overnatninger.

Af Kjeld Vang

 

Det sker i Thy og på Mors

Projektet er støttet af

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne
   

Kontakt

Virksomhedsservice - Jobcenter Thisted
Asbjørn Husum Kolby
ashk.jobcenter@thisted.dk
Mobil: 21 54 68 19