udfold dit talent i Thy og på Mors

KPK: Håndværksdyder og stram styring har skabt gedigen vindues-succes

KPK: Håndværksdyder og stram styring har skabt gedigen vindues-succes

Håndværksdyder og stram styring har skabt gedigen vindues-succes

KPK Døre & Vinduer er 100% ordreproducerende og sælger kun gennem tømrermestre over hele Danmark

KPK

Salgs- og marketingchef Piet Hyldahl: ”Markedet for renovering af boliger i Danmark er fortsat meget stort. Her har vi de rigtige kompetencer – tæt på de lokale håndværkere”.

”Ordentlighed” kommer det prompte fra salgs- og marketingchef Piet Hyldahl, når man spørger, hvorfor KPK Døre & Vinduer har så stor succes. ”Jeg ved godt, det måske lyder støvet og gammeldags, men vi baserer faktisk stadig KPK på de håndværksmæssige dyder, virksomheden blev grundlagt på i 50’erne. De er naturligvis udviklet og omsat til industriel skala, men det grundlæggende er stadig, at vi vægter kvalitet, service og ordholdenhed. Vi leverer de nye vinduer den dag, vi har lovet dem. Hver gang”, siger Piet Hyldahl. Og ’hver gang’ er tit. KPK Døre & Vinduer ekspederer hvert år mange tusinde ordrer, der alle er afsat gennem håndværksmestre i hele Danmark. ”Vi handler med mester selv, og det er naturligvis med til at holde håndværkertraditionen i hævd. Medvirkende er også, at vi er tæt på den virkelighed, tømreren færdes i derude. Alle vore vinduer er ordreproduceret efter de mål, den lokale tømrermester har taget hos sin kunde. Vi har ingen serieproduktion og kan reelt ikke producere til lager. Det rummer så nogle andre udfordringer, men det sender også et signal om, at vi ønsker at yde en tæt service over for den tømrermester, der er vores ambassadør ude hos forbrugerne. Vi ved, at hans ord har stor vægt, når husejere skal vælge vindue. Og hvis han har det godt med KPK, er det sandsynligt, at han vil anbefale os”, siger Piet Hyldahl. Kundernes tilfredshed skabes bl.a. gennem en meget professionel salgsafdeling, hvor medarbejderne har teknisk baggrund og kender udfordringerne ude på byggepladserne. ”Tømrermesteren skal føle sig tryg, når han har henvendt sig her. Han skal have sin ordre afleveret, så han kan komme videre. Derfor har vi valgt løsningen, hvor håndværkeren handler direkte med os som producent – uden forsinkende mellemled”, forklarer Piet Hyldahl. ”Det næste, tømreren ser til sin ordre er, at vinduer og døre bliver afleveret af KPK’s faste chauffører præcis dér, hvor det er aftalt – og på den dag, det er aftalt”.

Produktionen trimmes konstant

Når KPK kan skabe forretning i at håndtere mange tusinde små og mindre ordrer skyldes det bl.a., at produktionen på fabrikken uden for Nykøbing konstant trimmes, forbedres og optimeres.

KPK Døre & Vinduer indførte LEAN i produktionen allerede i 2006, og den proces stopper aldrig. ”Det er en del af virksomhedens helt unikke kultur, at de 200 medarbejdere hver eneste dag har blik for, hvordan vi kan gøre noget bedre, mere effektivt og mere økonomisk. Alle er parat til at gribe en god ide og afprøve den. Det har medført, at vi i dag står med et toptrimmet produktionsapparat, og det er én af kilderne til KPK’s succes. Det er ikke en naturlov, at vi er blevet så store. Uden den rette ånd og gejst hos medarbejderne var vi nok stadig en lokal håndværksvirksomhed”, siger Piet Hyldahl.

Sælger kun i Danmark

KPK Døre & Vinduer er i dag en del af den svensk-ejede Inwido-koncern, og KPK sælger udelukkende til det danske marked, mens andre dele af koncernen dækker udenlandske markeder. Langt den største del af produkterne sælges til renovering af boliger, men der sælges naturligvis også til nybyggeri. ”Markedet for renovering af boliger er fortsat meget stort i Danmark, og det er på det felt, vi har de rette kompetencer. Vi er tæt på de lokale håndværkere, vi kan producere alt efter mål, og vi kan håndtere små ordrer. Dét er den primære forretning for os, og der er potentiale til mange år frem. Når det så er opbrugt, skal de oprindeligt renoverede boliger sikkert renoveres igen”, siger Piet Hyldahl.

Hovedsponsor for håndboldkvinder

KPK Døre & Vinduer har de seneste år markedsført sig mere direkte over for slutbrugerne og har netop taget endnu et skridt i den retning: Virksomheden er blevet ny hovedsponsor for det danske kvindelandshold i håndbold, lige op til VM i håndbold, der holdes i Danmark i december. ”Kvindelandsholdet i håndbold er et rigtig godt match for KPK. Kombinationen af råstyrke, fighter-vilje og gåpåmod vækker stor genklang hos os, og derfor har vi valgt at teame op foreløbigt for en periode på godt tre år”, sagde Mads Storgaard Mehlsen, adm. direktør i Inwido-koncernen i Danmark, da virksomhedens ny rolle som hovedsponsor blev offentliggjort.

Kort om KPK Døre og Vinduer

KPK Døre & Vinduer A/S har rødder tilbage i starten af 50´erne. Under navnet Vester Jølby Savværk var det opskæring af træ, der var forretningsområdet. Senere i 50´erne kom også opgaver inden for snedker/tømrerfaget, og i 60’erne var bygning af typehuse den primære aktivitet. Siden 1980 har produktionen været baseret på døre og vinduer. KPK Døre & Vinduer er i dag en del af Inwido-koncernen, Europas førende udbyder af døre og vinduer med 3.300 ansatte i 10 lande.

Af Kjeld Vang

Det sker i Thy og på Mors

Projektet er støttet af

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne
   

Kontakt

Virksomhedsservice - Jobcenter Thisted
Asbjørn Husum Kolby
ashk.jobcenter@thisted.dk
Mobil: 21 54 68 19