udfold dit talent i Thy og på Mors

Væksten ligger i nicherne

Væksten ligger i nicherne

Villy Bruun A/S Elteknik dyrker nicheopgaverne og har flere gange formået at lave
store forretningsområder inden for smalle områder

Villy Bruun var tidligt med i vindmølleeventyret, han så en forretningsmulighed i den stigende automatisering i industri og landbrug, og han havde i løbet af kort tid 5 mand ansat til at installere solceller, da det var fordelagtigt for danske husejere. ”Firmaets historie viser, at der ligger store vækstmuligheder i nicheområder, hvis man griber mulighederne og investerer i at opbygge den viden, der skal til”, siger Villy Bruun. Ikke mindst satsningen på at tilslutte og servicere bl.a. havvindmøller blev et stort forretningsområde. Aktiviteterne blev lagt i VB Enterprise A/S, der i løbet af få år fik 90 ansatte og datterselskaber i flere europæiske lande. Den del af forretningen nærmest eksploderede og var stærkt medvirkende til, at virksomheden i 2012 blev udnævnt til Gazelle-virksomhed i region Nordjylland. Ved siden af den store aktivitet på vindmølleområdet var firmaets primære arbejdsområder Villy Bruun A/S Elteknik, der laver traditionelt installationsarbejde samt VB Procesteknik, der arbejder med automatisering. I alt 130 medarbejdere var der i koncernen, da Villy Bruun i 2014 besluttede at afhænde VB Enterprise til kapitalfonden VIA Venture Partners. Efter salget har VB Enterprise A/S i øvrigt fortsat sin vækst og har nu 150 ansatte, hvilket kun understreger, at Villy Bruun så rigtigt, da han i 80’erne som pionér begyndte at arbejde med service på vindmøller. Senere var Villy Bruun med i det bratte opsving på montage af solceller, hvor der i løbet af kort tid var 5 mand ansat på det område alene.

Kend dine kompetencer

”For mig handler det om at være forudseende og pejle, hvor forretningsmulighederne ligger. Men det er også vigtigt at kende sin begrænsning og vide, hvor man har de rigtige kompetencer, for faget er jo blevet meget, meget bredere, siden jeg blev udlært som elektriker. Kan man det, ligger der gode muligheder i at udvikle nicher, hvor man bliver ekspert. I VB Enterprise A/S var vi involveret i over 90 procent af alle verdens havvindmølleprojekter”, siger Villy Bruun. Større entrepriser Villy Bruun har nu rundet de 60 men afviser ikke, at et nyt nicheområde vil kunne udvikle sig til en større del af forretningen. I dag udføres almindeligt elarbejde, virksomheden har desuden specialiseret sig i automation inden for industri, og et tredje område er deltagelse i mellemstore byggeprojekter i Danmark. ”Vi har i dag en størrelse, der gør, at vi kan byde på større entrepriser ved nybyggeri, energianlæg m.v., og vores navn er blevet kendt hos de firmaer, der typisk er hovedentreprenør på store byggerier. Men vi skal konstant være konkurrencedygtige, og opgaverne stiller også krav til logistik og fleksibilitet, for mange af opgaverne ligger langt fra hjemmebasen her på Mors. Heldigvis har vi erfaring med logistik fra dengang, vi rejste verden rundt og arbejdede med vindmøller”, siger Villy Bruun.

Lokale kunder er fundamentet

Uanset hvor Villy Bruun har hentet opgaverne, er det dog de lokale kunder, der danner fundamentet for forretningen. ”Vi har heldigvis et godt kundeunderlag og et mangeårigt samarbejde med lokale industrivirksomheder, landmænd og private, og det er som altid her, vores fundament ligger. Thy regnes også til lokalområdet efter at Villy Bruun har startet en installationsforretning i Hurup, og det har givet en del arbejde til 3 medarbejdere i Thy. ”For en virksomhed som vores er der stor værdi i at få opgaver fra de samme kunder igen og igen, og det får vi kun, hvis vi husker, hvor vi stammer fra og altid yder den bedste service. Uanset om opgaven er stor eller lille”, siger Villy Bruun.

Kort om Villy Bruun Elteknik
Villy Bruun overtog i 1979 den 30 år gamle elforretning i Frøslev. Den er siden udvidet med opkøb af flere installationsforretninger på Mors , lige som en række nye fagområder er udviklet til selvstændige forretningsenheder. Indtil 2014 var VB Enterprise, der arbejdede med tilslutning og service af havvindmøller med 90 medarbejdere den største del af forretningen. VB Enterprise A/S blev i 2014 solgt til VIA Venture Partners. Villy Bruun Elteknik beskæftiger i dag 38 medarbejdere

Af Kjeld Vang

 

Det sker i Thy og på Mors

Projektet er støttet af

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne
   

Kontakt

Virksomhedsservice - Jobcenter Thisted
Asbjørn Husum Kolby
ashk.jobcenter@thisted.dk
Mobil: 21 54 68 19